Over Boerderij De Pol in Scherpenzeel

Boerderij De Pol in Scherpenzeel houdt melkvee én fokt stieren voor de verkoop. De veehouderij gebeurt op moderne wijze, waarin innovatie een belangrijke rol speelt. Boerderij De Pol is een echt familiebedrijf. Dit boerenbedrijf wordt gerund door Wilco van Ginkel en zijn ouders Gert en Rita van Ginkel. Expertise op het gebied van stieren, kalveren en melkveehouderij is Wilco met de paplepel ingegoten.

Zaalhuur Scherpenzeel

Naast de stieren en de melkveehouderij biedt Boerderij De Pol in Scherpenzeel een unieke vergaderruimte, die te huur is voor zakelijke bijeenkomsten voor agrarisch en niet-agrarisch gerelateerde bedrijven. Gasten van over de hele wereld hebben al gebruikgemaakt van de bijzondere zaalruimte met uitzicht over de koeienstal. Een rondleiding over het bedrijf maakt uw bijeenkomst af. Hebt u interesse in zaalhuur in Scherpenzeel? Bel ons voor een vrijblijvende offerte.

Zaalruimte huren - Boerderij de Pol

Melkrobots

Innovatie is op Boerderij De Pol in Scherpenzeel op allerlei vlakken te zien. Zo beschikt het bedrijf over twee melkrobots. Deze melkmachines melken de koeien automatisch. Naast de tijdbesparing omdat de boer niet zelf hoeft te melken, biedt dit vele andere voordelen. Denk aan een exacte registratie van de opbrengst per koe en een toename van de productiviteit van de koeien, doordat er vaker gemolken kan worden. Mooi is ook dat de koeien zelf bepalen hoe vaak ze een bezoekje brengen aan de melkrobot. Daarnaast wordt de gezondheid van de koeien nauwlettend in de gaten gehouden via het systeem. Koeien kunnen hierdoor tijdig eventueel benodigde aanvullende voedingssupplementen toegediend krijgen.

Automatische voerschuiver

Op Boerderij De Pol werken we met een automatische voerschuiver. Dit heeft grote voordelen. Door 24 uur per dag voer te schuiven, worden de drogestofopname en de melkproductie verhoogd. De pens blijft PH-constanter en gezonder, doordat er meer en kleinere porties beschikbaar zijn voor de koeien. De dieren ervaren minder stress, ranglage dieren presteren beter en er is minder restvoer. Het energieverbruik is minimaal.

Geschiedenis Boerderij De Pol

Boerderij de Pol bevond zich in 1940 in het schootsveld van de Nederlandse militairen, daarom werd toen besloten de boerderij af te breken. In 1941 is de boerderij weer opgebouwd in de huidige vorm. De boerderij is een typische wederopbouwboerderij. Voor die tijd was deze boerderij zeer modern. 

Boerderij De Pol bevindt zich op enkele honderden meters van de liniedijk: het hart van de Grebbelinie. Hier is ook Educatief Centrum Grebbelinie in het vizier gevestigd. 

In het Educatief Centrum kunt u een uitgebreide expositie van wapens, uniformen, foto’s, films en attributen bekijken, die door zowel burgers als militairen werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vrijwilligers vertellen het boeiende verhaal over de aanleg van de Grebbelinie, de gevechten rondom Scherpenzeel en Woudenberg en de gevolgen daarvan voor de bewoners van deze regio. 

Verder maken een replica van een loopgraaf uit 1939-1940, een aantal authentieke Nederlandse kazematten uit de Grebbelinie uit diezelfde periode en een Duitse bunker uit de in 1944 ingerichte Pantherstellung een bezoek aan dit musem zeer de moeite waardVoor groepen is er de mogelijkheid om een wandeling te maken met een gids. 

Wat anderen zeggen over Boerderij De Pol

Voor een internationale workshop over antibioticagebruik in de veehouderij hebben we de zaalruimte gisteren gebruikt. Een workshop waar boeren en onderzoekers samen keken naar gebruik van antibiotica, wat er al bereikt is en wat we nog kunnen bereiken. Dan kun je ook maar beter uitzicht op de koeien hebben.  We zijn prima verzorgd, lekkere broodjes, alles meer dan genoeg en natuurlijk even een rondje over het bedrijf.

Henk Hogeveen

We willen jullie nogmaals bedanken dat jullie de tijd hebben genomen om een paar bankiers een inkijkje te geven in het leven op de boerderij. Het was een bijzonder vermakelijke en leerzame ochtend!

Tot snel voor een potje boerengolf!

Alfred, Howard, Tim en Niels, Rabobank